Inge medaille recent lach

Nederlands grootste olympisch kampioen aller tijden Inge de Bruijn steunt Sport is Baas. De viervoudig  Olympisch kampioen en bezitter van de Fanny Blankers Koen trofee wijst niet alleen op het belang van sporten in het leven van jonge kinderen.”Zelf sportte ik elke dag vele uren, was elke vrije minuut in het zwembad aan het trainen. Op school vond ik het niet vervelend, maar de gymlessen, daar keken ik en al mijn klasgenoten echt naar uit. Dat was iets dat je met zijn allen samen deed, heel sociaal. De vrijheid die we met elkaar beleefden, daar genoot ik van. We oefenden moeilijke turntrucs en speelden spannende wedstrijdjes. Daarvan leerden we ook verantwoordelijkheid voor elkaar  en saamhorigheid. Dat leren de kinderen nu ook zodra hen met deskundige begeleiding die vrijheid geboden wordt. Dat doet Sport is Baas en daarom steun ik deze stichting van harte.”

 

Matthijs actie

333-voudig waterpolo-international Matthijs de Bruijn steunt Sport is Baas. “Sportonderwijs op school juich ik van harte toe, maar vooral als het deskundig begeleid wordt. Dat is precies wat Sport is Baas ook zo belangrijk vindt. ”

 

Robin nat op badrand

Mannen Waterpolo bondscoach Robin van Galen steunt Stichting Sport is Baas om meerdere redenen:
“Ik steun het initiatief Sport=Baas, want meer en beter bewegingsonderwijs in het basisonderwijs juich ik van harte toe. Door meer en beter te bewegen wordt een bijdrage geleverd aan een gezonder leven. Ook heeft sporten heel veel facetten, zodat het ieder kind wat bieden kan. Een kind kan leren hoe het moet omgaan met opoffering, overwinning, vreugde en verdriet. In sport zit het allemaal.”

 

Arno juich team

Vrouwen Waterpolo bondscoach Arno Havenga is beschermheer van het eerste uur van Stichting Sport = Baas. “Niet alleen als coach of als oud-sporter, maar ook als vader van twee jong en energieke meiden weet ik dat sport een basis geeft voor een goed en gezond leven. Goed leren bewegen is een noodzaak om een basis te leggen voor een goed en gezond leven vol beweging. Sport is Baas draagt daar op een heel goed manier aan bij.”

 

Geert juich

Oud-profvoetballer Geert den Ouden onderstreept het belang van bewegingsonderwijs op het basisonderwijs. “Fit worden en fit blijven biedt heel veel plezier in mijn leven. Dat gun ik alle kinderen.Sport is Baas werkt daar hard aan en dat juich ik van harte toe.”